Terug naar leerlijn overzicht

level 4_

Creatieve Code Master
(vanaf PO8)

Hoe ziet het creatief proces van een digitaal kunstenaar eruit? De gereedschappen van een creative coder lijken soms een eigen leven te leiden. In dit level leer je werken als een echte creative coder: ontdekken, experimenteren en heel veel fouten maken. Je maakt de stap van visueel programmeren (Scratch, Snap, code.org) naar tekstuele programmeertalen zoals HTML, Javascript en Processing. De échte professionele programmeertalen dus.

Aan het einde van level 4 ben jij eindbaas creatief programmeren en mag je door naar 'Next Level'!

Klassikale lessen

Training
les 1
les 2
les 3

Zelfstandige lessen

les 1
les 2 Miniwebsite
les 3
les 4
les 5

Workshop

Over Klassikale Lessen_

Je maakt met de hele klas een computergame na in het echt. En ontdekt zo waarin een computer beter is dan mensen. Na de vorige levels weet je al dat de computer in code denkt.

Je kan de computer met behulp van visuele programmeertalen (code.org, snap, scratch, etc) aansturen, Maar hoe ziet de code eruit zonder de blokjes? In de klassikale lessen ga je de link leggen tussen de visuele en tekstuele programmeertalen.

Deels unplugged, deels met computer.

For Loop plezier

Over Zelfstandige Lessen_

Stap voor stap word je geïntroduceerd in verschillende “echte” tekstuele programmeertalen. De leskaarten laten je experimenteren met javascript en html. Html... Wacht eens even... Daar worden toch websites mee gebouwd?! Zonder speciale software leer jij onder andere een miniwebsite te maken. Sodeknetters!

Deze lessen zijn allemaal op de computer.

PROEFLES: ANONYMOUS ME
Wat maakt jou uniek? En hoe verberg je dat? Maak een foto van jezelf waarin je anoniem bent. Neem deze foto mee naar de klas en we gaan raden wie wie is…

Workshop: Tekenen in Processing_

Wat is creativiteit? Hoe kan je iets origineels maken?
Originele ideeën ontstaan niet zomaar, maar zijn het resultaat van een proces. In deze workshop doorloop je stap voor stap het creatief proces van een digitaal kunstenaar.

Samen met de gastdocent schrijf je een paar regels code in programmeertaal Processing. Door middel van een collectief proces transformeer je klassikaal een eenvoudige lijn in een complexe visualisatie. Daarna ga je individueel aan de slag en maak je een eigen visueel werk van pure code.

Deze workshop is ontwikkeld door kunstenaar David Jonas.