Terug naar leerlijn overzicht

level 1_

De Codekunst Show
(vanaf PO6)

"Sodeknetters, da's gaaf!". Digitale kunst kan heel indrukwekkend zijn. Het is een audiovisuele ervaring waarin je soms helemaal wordt ondergedompeld. Bij interactieve kunst bepaal je zelf hoe het werk eruit ziet. Andere kunstwerken zetten je weer aan het denken over de digitale wereld waarin we leven.

In dit level duiken we dieper in de wereld van de digitale kunst. Je maakt ook kennis met de een aantal basisbegrippen van het programmeren. Wat is een event, functie, algoritme en wat is het nut van voorwaarden?

Klassikale lessen

Training
les 1
les 2
les 3

Zelfstandige lessen

les 1
les 2 Proefles
les 3
les 4
les 5

Workshop

Over Klassikale Lessen_

Deze eerste lessen zijn helemaal 'unplugged'. Geen computers nodig dus! Spelenderwijs ontdek je met je klas hoe een computer werkt en hoe je informatie in code omzet. Je verbindt algoritmen met dagelijks leven en kunst. Je leert patronen herkennen en bepaalt zo zelf de regels van een spel.

Casey Reas

Over Zelfstandige Lessen_

Je gaat zelf aan de slag met pixels tekenen, hacken verkeersborden hacken, en je zet je eerste programmeerstapjes op de computer met Ko de Kraker. Je doet spelenderwijs ervaring op met de begrippen en leerdoelen uit de klassikale lessen. Appeltje Snoepje!

Deels unplugged, deels op de computer.

space invaders

Workshop: De Codekunst Show

Tijdens de Codekunst Show duiken we dieper in de wereld van de digitale kunst. De show is interactief, grappig en vraagt in spelvorm om input van leerlingen. Aan de hand van acht uiteenlopende werken zullen we digitale kunst leren kennen als een audiovisuele ervaring, en reflecteren op wat deze ervaring teweeg breng bij de kijkers. De nadruk van deze workshop ligt op de beleving van kunst, meer nog dan op kennisoverdracht.
Om de verschillende werken zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen presenteren we de Codekunst Show het liefst vanuit een donkere aula op groot beamerscherm met goed geluid.

De Codekunstshow is ontwikkeld door kunstenaar Jurian Strik.