CODETYPES

Er zijn heel veel types digitaal kunstenaar, die elk hun eigen reden hebben om te programmeren. Op deze pagina leer je een aantal digitaal kunstenaars kennen en kies je het type dat daarbij past.

Welkom!
๐Ÿ“ข
๐Ÿ”ฉ
๐Ÿ’„
๐Ÿ‘ฏ
โ€๐Ÿ’ป
๐Ÿ”ณ
๐ŸŽ‰
๐ŸŽฎ
๐ŸŽญ

De durfal ๐Ÿ“ข

Durfals beginnen aan een project, zonder te twijfelen of ze het wel kunnen. Net zoals Pippi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan :-)

De uitvinder ๐Ÿ”ฉ

Een uitvinder bouwt, sleutelt, last en timmert van alles aan elkaar, en laat het vervolgens werken met code.

De verleider ๐Ÿ’„

De verleider wil dat je meedoet aan het kunstwerk. Misschien door een foto in te sturen, te bewegen voor je webcam of door te stemmen ;-)
De verleider lokt jou uit om het kunstwerk af te maken.

De samenwerker ๐Ÿ‘ฏ

Een kunstenaar hoeft niet alles in zโ€™n eentje te doen. Sommige werken juist samen. Want samen weet je meer en het is ook nog eens een stuk leuker!

De digitale filosoof โ€๐Ÿ’ป

Deze filosofen denken na over technologie. En ze proberen jou mee te laten denken met de kunst die ze maken. Wat vind jij er bijvoorbeeld van als alle autoโ€™s zonder bestuurder kunnen rijden? Of als er geen jufrouw meer voor de klas zou staan maar een robot?

De glitcher ๐Ÿ”ณ

Gek genoeg zijn glitchers juist blij als hun computer game vastloopt. De glitcher bestudeert hoe een spel, programma of computer werkt en proberen het zelfs expres te ver*&st--oreรฑ!!!

De pranker ๐ŸŽ‰

De pranker heeft veel lol met computerspellen en het internet, soms ten koste van anderen. Prank!!!

De hacker ๐ŸŽฎ

Een hacker breekt digitaal in. Deze hackers stelen geen sieraden of geld, maar de informatie die op een computer staat. Die gebruiken ze om vervolgens kunst mee te maken. Hoe zou jij het vinden als zoโ€™n hacker in jouw computer kan kijken?

De dichter ๐ŸŽญ

De dichter gaat op een hele andere manier met technologie om. Ze laten de handleidingen van apparaten of computer-
programma's niet bepalen hoe ze deze moeten gebruiken. Misschien kunnen koelkasten wel zingen, kunnen printers met elkaar praten, of kan je computer zelf twitterberichten verzinnen...

rozendaal

Carolien Teunisse.

Een pianist in een geprojecteerde droomwereld? Als digitaal kunstenaar brengt Carolien verschillende werelden bij elkaar. (Daar is best wat lef voor nodig)

bike trail guide
rozendaal

Joris Laarman

Joris zegt dat een goed ontwerp begint met een experiment. Digital Matter is zoโ€™n experiment.

bike tracks
rozendaal

Robert Henke

Robert werkt als muzikant onder de naam Monolake, maar werkt ook als kunstenaar. Zo gaat hij te werk.

surveys & polls
rozendaal

Studio Moniker

Moniker is een interactieve design studio, die sites maakt als Pointer Pointer. De site is zo gemaakt. Wat vind jij het best bij Moniker passen?

survey service
rozendaal

Niklas Roy

Niklas noemt zichzelf een uitvinder van nutteloze dingen. Maar daar is ie dan wel weer heel goed in. Waar lijkt Niklas het meest op?

surveys
rozendaal

Daan Roosegaarde

Daan is erg beroemd in Nederland en daarbuiten, door zijn eigenzinnige omgang met technologie. Waar lijkt Daan het meeste op?

survey software
rozendaal

Koert van Mensvoort

Koert laat je met zijn Nano supermarkt nadenken over hoe de wereld zou zijn wanneer je alles aan kan passen. Dit was zelfs in het nieuws.

free polls
rozendaal

Rosa Menkman

Dat Rosa haar computer anders gebruikt dan anderen is hier te zien. Lees en hoor op deze pagina wat ze daar over te vertellen heeft.

bike tracks
rozendaal

Addie Wagenknecht

Addie schildert met drones en laat zien dat je technologie op verassende manieren kunt gebruiken.

survey tools
rozendaal

Rafaรซl Rozendaal

Rafael Rozendaal omarmt het internet en deelt zijn creaties met iedereen die naar zijn pagina's gaat.

customer surveys